Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejbegrízes-ribizlis kocka

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 8 ek búzadara
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg ribizli (leszemezett)
  • A te tejére:
  • porcukor
  • ribizli (díszíteni)

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát. A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe szitáljuk a liszt keveréket és óvatosan összekeverjük az egészet.
    2. Sütőpapírral bélelt 20x36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 percig sütjük.
    3. Miközben míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Először főzünk egy hagyományos tej begrízt, cukor nélkül, és utána hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a teljesen kihűlt tej begrízhez öntjük, és összekeverjük. A megmosott és leszemezett ribizliszemeket beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük. (Pár darabot félretehetünk díszíteni)
    4. A megsült és kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és vízszintesen félbevágjuk. Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik lapját, és óvatosan, kicsit rányomkodjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma kockákra vágjuk, megszórjuk porcukorral, díszíthetjük ribizlivel.

    A TÖKÉLETES TEJBEGRÍZ >>> 

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

    DESSZERTEK RIBIZLIVEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin