Ribizlis túrókrémes kocka

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk és leszárítjuk, majd leszedegetjük a szemeket. A vajat habosra keverjük a cukorral és 1 csipet sóval. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, ezután hozzáadjuk a liszt felét és a sütőport. Végül beleforgatjuk a túró felét, és a maradék lisztet is.
  2. A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett, 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd egy deszkára borítjuk.
  3. A maradék túrót a megmosott citrom lereszelt héjával, néhány csepp frissen facsart citromlével és a vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd a krémet a tésztalapra simítuk. Végül belenyomkodjuk a ribizliszemeket. Hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Szeletelve tálaljuk.

15 KRÉMES TÚRÓTORTA A SÜTÉS NÉLKÜLITŐL AZ EXTRA GYÜMÖLCSÖSIG >>> 

11 SÜTÉS NÉLKÜLI GYÜMÖLCSÖS DESSZERT, AMINEK LEHETETLEN ELLENÁLLNI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss