Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grízes (darás) tészta

default user icon
8 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg metélt tészta
  • só (ízlés szerint)
  • 2,5 dl búzadara
  • 3 cl olaj
  • 4 dl víz
  • baracklekvár

Elkészítés

    1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd átmossuk és újra leszűrjük.
    2. Egy nagy lábasban a darát olajon, pici sóval, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sötét.
    3. A vizet felforraljuk, és a kész darára öntjük (óvatosan mert felcsap a gőz),  fedőt teszünk rá, és állni hagyjuk, míg a dara megszívja magát.
    4. Ezután összekeverjük a tésztával, és baracklekvárral meglocsolva tálaljuk.

    GYORS GYÜMÖLCSLEVES FŐZÉS NÉLKÜL 

    GYORS TÚRÓS CSIGÁK BARACKKRÉMMEL 

     

Megjegyzés

Ha valaki nem kívánja édesen, eheti megsózva kovi ubival, úgy is finom.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gabella007
Na végre :) Előtte 7 különböző recept alapján készült darástészta landolt a kukába, ma gondoltam ezt is kipróbálom...először ez is kicsit gyanus volt, hogy a sorstársai útját követi, de nem, isteni lett!!!! :) Köszönöm a receptet! :)
zsgal
ékesandi mindig jó.
evanagyi
En is mindig nagy sikert aratok vele az unokaimnal. Ennel olcsiobb etelt nem igazan ismerek.
kinyalomatalad
Hello! misszkiss teszel fel magadrol kepet? Udv. ;)
misszkiss
Köszi az ötletet! Kezdő háziasszonyként biztos menni fog. :)
szkati
Nem hiszed el, de ezt a receptet szinte egyetlen szakácskonyv sem tartalmazza. Gyerekkorom jut eszembe róla( sokat ettük) , nagyon szerettem. köszi!
Mindmegette
Kedves Andi! Javítottuk a recept leírását! Köszönjük!
ekesandi
Jaj, az a mondat kimaradt, hogy amikor a forró vizet ráöntöm, akkor fedőt teszek rá és állni hagyom, míg a dara megszívja magát és utána keverem össze a tésztával.

Hasonló Receptek

Magazin