Keress receptre vagy hozzávalóra

Grillezett csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 db alsó csirkecomb
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek morzsolt zsálya
  • 2 dl ketchup
  • 10 dkg méz
  • 2 ek mustár
  • 4 ek lime-lé
  • 2 tk csilipor vagy fűszerpaprika
  • 1 ek csípős currypor
  • 6 ek mogyoróolaj
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A csirkecombok bőrét ujjunkkal alányúlva óvatosan megemeljük és hátratoljuk, de nem választjuk le. A szabaddá vált húst bedörzsöljük sóval, borssal és a zsályával. A bőrt visszaigazítjuk, majd a combokat letakarva a hűtőbe tesszük éjszakára.
    2. A ketchupból, a mézből, a mustárból, a lime-léből, némi sóból, borsból, a csili- és a curryporból, valamint a mogyoróolajból pácot keverünk.
    3. A combokat közepes hőmérsékletű parázs fölött többszöri forgatás mellett aranybarnára grillezzük 15 perc alatt. Ezután megkenjük az olajos páccal, és további forgatás, illetve kenegetés közben sütjük még kb. 15 percig.

    Grillezett csirke receptek >>>  

Konyhai sütőben is elkészítheted. Ekkor a combokat 220 fokon süsd 5 percig, majd a páccal megkenve további 10 percig. Közben forgasd és kenegesd!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin