Elkészítés: A velőt hártyáitól megtisztítjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Ízesíthetjük leveskockával.
A vízből kiemelve a velő felét kockára vágjuk, másik felét szitán áttörjük.
Vajjal, liszttel rántást készítünk, és föleresztjük a főzőlével. Hozzáadjuk az áttört velőt és az előre megpárolt, vékonyra vágott gombát. Újra felforraljuk, kb. 15 percig főzzük.
Tálalás előtt hozzáadjuk a kockára vágott főtt velőt, a tejfölt, citromlevet – finoman összekeverjük.
Meghintjük petrezselyemzölddel, és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre