Keress receptre vagy hozzávalóra

Gombás-sajtos töltött paradicsom

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 db közepes paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • kevés étolaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors
  • bazsalikom
  • 2 db tojás
  • 1 tyúkhúsleveskocka

Elkészítés

    Elkészítés: A lereszelt vagy felaprózott hagymát megfuttatjuk kevés olajon, hozzáadjuk az összetört fokhagymát és az apróra vágott gombát.

    Ha a leve gyorsan elpárolgott, ráütjük a tojásokat, s összesütjük. Sóval és borssal ízesítjük.

    A paradicsomokat lefejezzük, közepüket kiszedjük, púposra betöltjük a gombás-tojásos masszával. Erre mintegy kalapként rárakjuk az előzőleg levágott részt. A kész paradicsomokat kivajazott
    tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük.

    A vajat felolvasztjuk, belemorzsoljuk a leveskockát és összevegyítjük a paradicsomok belsejével, s fűszerezve az ételre öntjük. A paradicsomok tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd sütőbe téve megpirítjuk, s az utolsó néhány percre megszórjuk apróra vágott
    bazsalikomos petrezselyemmel.

    Köretnek rizst – amihez egy kis mazsolát is keverhetünk – adhatunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin