Gombás rizs

default user icon

Hozzávalók

  • Elkészítési idő: kb. 35 perc
  • Hozzávalók 2-3 adaghoz:
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg vegyes gomba (készíthető csak csiperkéből is)
  • 15 dkg rizs
  • 1 tasak KNORR Milánói makaróni Rarfinéria
  • 1 csokor petrezselyem
  • KNORR Gyros Fűszervarázs

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Fűszerezzük 1 kávéskanál Knorr Gyros Fűszervarázzsal. Amikor a gomba a levét elfőtte, hozzáadjuk a rizst, és átforgatjuk az olajon. Ezután felöntjük a 6,5 dl hideg vízzel elkevert KNORR Milánói makaróni Rafinériával. Fedő alatt, gyenge tűzön, néha kevergetve 20-25 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    Javaslat: Az étel dúsítható esetleg sonkával, reszelt sajttal. Pikánsabbá tehetjük, ha 1 dl vizet 1dl száraz fehérborral helyettesítünk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások