Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Gombás rizs

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gombás rizs

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 60
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • 1 bögre (3 dl) rizs
  • fél dl Vénusz olaj
  • 8 közepes fej gomba (csiperke, de nyilván bármilyen gombából készíthető, az erdei gomba még zamatosabb, finomabb)
  • 2 evőkanál Vénusz olaj
  • ételízesítő
  • bors
  • petrezselyemzöld (el is maradhat)

Elkészítés:

Két bögre vizet felteszünk forrni. A megmosott, lecsepegtetett rizst a fél dl étolajon üvegesre (fehérre) futtatjuk, majd felengedjük a forró vízzel, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük párolni.

A gombát megmossuk, felszeleteljük, és 2 evőkanál étolajon megpároljuk. Teszünk rá ételízesítőt és borsot. Mikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a már majdnem teljesen kész rizshez, elkeverjük, készre főzzük.

Amikor a levet felszívta a rizs, kicsit még fedő alatt hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Sült húsok mellé finom köret.

Megjegyzés:

Tudom, hogy van, aki tesz a gomba alá vöröshagymát, de a hagymás-gombás rizs már nem minden hús mellé illik, legalábbis mi nem igazán szeretjük úgy. Így viszont bármilyen sülthöz (rántott húsokhoz, sült csirkecombhoz nagyon finom köret).

A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük!



jabaki2 receptjeiből:
Szezámmagos-mákos rudacska
Négyszínű sütemény
Sós rudacska diódarabokkal
Kráter sütemény
Háromszoros élvezet II.
Zöldborsóleves III.
Barackos-szedres túrótorta
Tejfölös tökleves szalonnafalatokkal
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Klasszikus karácsonyi fogások
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zserbó Gabitól Zserbó Gabitól
Fűszeres-sörös csülök Fűszeres-sörös csülök
Szakállas sajtos pogácsa Szakállas sajtos pogácsa
Bürgermeister karácsonyi kalács Bürgermeister karácsonyi kalács
Puha mézeskalács V. Puha mézeskalács V.
Rizses hús II. Rizses hús II.
Egyszerű csirkepörkölt Egyszerű csirkepörkölt
Francia hagymaleves barna sörrel Francia hagymaleves barna sörrel
Paprikás-kolbászos csirkecomb Paprikás-kolbászos csirkecomb
Habos linzer Habos linzer
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123350_poffeteg-suti-110.jpg Ünnepi apróság a konyhából

Sokféle aprósütemény, hagyományos ünnepi desszert készül ilyenkor a konyhában, de mindig vannak újdonságok is, amelyek színesítik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept