Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-póréhagymás rizottó

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek olíva olaj
  • 3 db póréhagyma
  • 3 csésze rókagomba
  • 1 tk só
  • bors
  • 1 csésze rizs (kerek szemű)
  • 4 dl húslevesalaplé
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

    1. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a megtisztított, felszeletelt pórét. Lefedve kb. 10 percig pároljuk, míg a zöldség megpuhul.
    2. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt gombát, és 5-10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a rizst. Felöntjük az alaplé felével, és kis lángon kevergetve főzzük 15 percig. Felöntjük a maradék alaplével, lefedjük, és további 15 percig pároljuk.
    3. Ha a rizottó krémesre főtt, beleforgatjuk az apróra vágott petrezselymet is, majd forrón tálaljuk. 

    SERTÉSSZŰZ ERDEI GOMBÁS RIZOTTÓVAL>>> 

    PAPRIKÁS KÖLESRIZOTTÓ>>> 

    ZÖLDBORSÓS RIZOTTÓ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin