Elkészítés: A gombát félbe, majd szeletekre vágom, a hagymát apróra felkockázom. 3 tojásból, a tejből és a lisztből, szódavízzel, sós palacsintákat sütök.
A felaprított hagymát olívaolajon aranybarnára pirítom, hozzáadom a gombát, ízlés szerint fűszerezem, a bort hozzáadva megpárolom, és ráütök 1 habosra felvert tojást. Botmixszerrel kissé pépesítem, és megtöltöm vele a palacsintákat (tetszés szerint, felgöngyölítve, vagy negyedbe hajtva), egy tálra helyezem őket.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítek, belekeverek két evőkanálnyi lisztet, felöntöm 1 dl forró tejjel, ha felforrt, beleszórom a reszelt sajtot. Folyamatosan keverem, amíg a sajt felolvad. Vigyázok, mert könnyen odaég.
A tálra helyezett gombás raguval töltött palacsintákra öntöm a sajtmártást, melegen tálalom, tetejét megszórom még kevés reszelt sajttal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre