Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás palacsinta sajtmártással

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombát félbe, majd szeletekre vágom, a hagymát apróra felkockázom. 3 tojásból, a tejből és a lisztből, szódavízzel, sós palacsintákat sütök.

A felaprított hagymát olívaolajon aranybarnára pirítom, hozzáadom a gombát, ízlés szerint fűszerezem, a bort hozzáadva megpárolom, és ráütök 1 habosra felvert tojást. Botmixszerrel kissé pépesítem, és megtöltöm vele a palacsintákat (tetszés szerint, felgöngyölítve, vagy negyedbe hajtva), egy tálra helyezem őket.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítek, belekeverek két evőkanálnyi lisztet, felöntöm 1 dl forró tejjel, ha felforrt, beleszórom a reszelt sajtot. Folyamatosan keverem, amíg a sajt felolvad. Vigyázok, mert könnyen odaég.

A tálra helyezett gombás raguval töltött palacsintákra öntöm a sajtmártást, melegen tálalom, tetejét megszórom még kevés reszelt sajttal.

Megjegyzés

A reszelt sajt lehet fele-fele arányban trappista és füstölt sajtból is, aki kedveli, kevés tejföllel is meglocsolhatja. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek