Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-marhahúsos ragu

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg gomba
  • 60 dkg marhacomb
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 5 szelet szalonna
  • 2 ek olaj
  • 1 kis doboz paradicsomkonzerv
  • 2 dl húsleves-alaplé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Egy serpenyőben ropogósra pirítjuk a szalonnát, majd félre tesszük egy papírtörlőre. A gombát és a répát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk. A marhahúsról eltávolítjuk az esetleges inakat, megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk.
    2. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a felcsíkozott húst. Megpároljuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát és a gombakockákat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, és kissé lepirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, majd hozzáforgatjuk a répát, és felöntjük az alaplével.
    3. Ha felforrt, sózzuk és borsozzuk a ragut. Addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Visszatesszük a húsdarabokat, és összefőzzük. Tálalás előtt megszórjuk a szalonnadarabokkal.

    13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin