hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú vetrece

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A marhahúst vékony csíkokra metéljük. A felkockázott szalonnát a zsíron megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát.
  2. Együtt megfonnyasztjuk. Beletesszük a pirospaprikát, sózzuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.
  3. Felforraljuk, hozzáadjuk a húst, babérlevéllel, borssal fűszerezzük, és fehérborral felengedve, rövid lében puhára pároljuk.
  4. Amikor a hús megpuhult, zsírjára pirítjuk, tejfölös-lisztes habarással besűrítjük, és felforraljuk.
  5. Mustárral és citromlével ízesítjük, teszünk bele egy kis reszelt citromhéjat is. Rövid ideig együtt forraljuk. Párolt rizzsel vagy puliszkával tálaljuk. 

Megjegyzés

Hermann Zsóka receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss