Keress receptre vagy hozzávalóra

Gombás-kolbászos-lecsós tarhonya

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt száraz kolbász
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 2 db TV paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős cseresznyepaprika
  • 30 dkg tarhonya
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál tejföl
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • piros arany
  • babérlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát és a hagymát apró kockára vágom, a füstölt kolbászt felkarikázom, a gombát megtisztítom, félbe, majd szeletekre vágom, a paprikát és a paradicsomot felezem, majd szeletelem, a lecsókolbászt megszabadítom héjától, hosszában negyedre vágom, majd szeletelem.

    Egy lábosban a zsíron kiolvasztom a szalonnát, rádobom a hagymát, sózom, megfonnyasztom. Beleadom a tarhonyát és a karikázott füstölt kolbászt, zsírjára pirítom, fokhagymanyomón átnyomom a fokhagymagerezdeket, ez is mehet bele, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, így párolom néhány percig. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, mehet bele a babérlevél, némi csípős piros arany, őrölt bors és a cseresznyepaprika is, meghintem pirospaprikával, alaposan elkeverem, és felöntöm a borral.

    A tarhonya puhulásáig főzöm, ha igényli, adok még hozzá vizet, de inkább kevés bort. Beledobom a gombát és a lecsókolbászt, készre főzöm, legvégül mehet rá a tejföl is.

    Friss kenyérrel adom az asztalra, gyorsan elkészíthető, viszonylag olcsó, de kiadós étel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kytta 4 évvel ezelőtt
Szuper recept:)
Bgaboca 6 évvel ezelőtt
Nani, igen guszta, sok *****,megveszek a tarhonyáért,minden variában.Nemrég kezdtem a kajába főzéses változatot,eddig nem mertem.Szuper lett,már bátorodom.Anyóskám főzött igen jó tarhonyás-kolbászos,csípős paprikás krumplit,már nem,ezért muszáj volt átvennem a stafétalécet.Reci mentve,előjegyzésbe és kérekszépen mégmégmég!!!!!!Üdv.: Bica:)))

Hasonló Receptek

Magazin