Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés piskótatekercs

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához az 5 tojás sárgáját 5 evőkanál vízzel és 20 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd beletesszük a lisztet, fél csomag sütőport és az 5 tojás fehérjéből felvert habot. Összefogatjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsiben vékony lappá sütjük (előmelegített sütőben). Ha kész, deszkára borítjuk, majd tiszta konyharuha segítségével feltekerjük még melegen - egy nagy vagy két kicsi tekercsnek (én két kicsinek szeretem).

Közben a 4 dl tejből és 4 kanál lisztből tejpépet főzünk. Hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát a rummal átgyúrjuk. A vajat a cukorral kikavarjuk, majd kanalanként belekeverjük a tejpépet, majd belekeverjük a gesztenymasszát is. A már kihűlt piskótát megkenjük krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük a maradék krémmel, végül megszórjuk csokidarával. Néhány órát hűtjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss