Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gesztenyepüré

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg gesztenye vagy 1/2 kg massza
  • 1 szelet csokoládé
  • porcukor
  • rum vagy rumaroma
  • tejszínhab

Elkészítés

    Elkészítés: Az átpasszírozott gesztenyét vagy masszát 1 kávéskanál rummal, ízlés szerint porcukorral és az olvasztott csokival összedolgozom. Hogy szép formája legyen, burgonyanyomón átnyomom, vagy húsdarálón áthajtom. A tejszínhabot csak tálaláskor teszem rá.

Megjegyzés

Hogy még szebb legyen, a tetejét megszórhatjuk egy kis csokidarával.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bonczi
Fagyasztott, hámozott gesztenye... Ezt nem is értem, innentől az már nem házi... Gesztenyemassza házilag: Meg kell főzni a nyers, friss gesztenyét (hideg vízben feltenni, forrás után még kb. fél óráig főzni). Egyszerre csak 8-10 szemet veszek ki a fazékból pucolás közben, hogy ne hüljön ki, és ki se száradjon. Leszedem a külső és a belső vékony héját is. Diódarálón ledarálom, kihútöm. Tejből és cukorból készítek egy szirupot, teszek bele egy kis rumot, vaníiás cukrot, és ebbe keverem a ledarált gesztenyét. Kicsit összeforgatom, és leveszem a tüzről. Hogy szép legyen krumplinyomón átnyomom. De ez már a fenti receptben megvan.
kerecsen
Itt is találhatsz pár tippet a gesztenyepüré amerikai beszerzéséhez: http://huncooking.pbwiki.com
LaLinea
Ja, ha magában szeretnéd enni utána, tejet is keverj bele, de azzal ne fagyaszd le. Sajtreszelőn átpréselve, tejszínhabbal tálald.
LaLinea
Geszty, jó ez a művésznév :) Házi gesztenyemassza készítése: a hámozott, fagyasztott gesztenyét meg kell főzni (bő fél óra) (vagy a hámozatlant héjastul, de még melegen kell pucolni), melegen áttörni vagy ledarálni, és hozzá cukor(szirup) meg rum.
Roxyka
Szia Geszty! Megtudnád mondani, hogy a gesztenyével, hogy kell eljárni, hogy masszát kapjak? Amerikában élek és itt csak geszte kapható, masszát sehol sem láttam még! Már gondolkoztam, hogy megpróbálom valahogy megcsinálni, de nem tudtam, hogy kezdjek hozzá :( Meg kell pucolni,főzni??? Majd átpaszírozni?? Vagy hogy ajánlanád! :9 Előre is köszike a segítséget! Puszika

Hasonló Receptek

Magazin