Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Gazdag hidegtál

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gazdag hidegtál

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 307
  • Elküldve: 76

Hozzávalók:

  • A francia salátához:
  • 1 kg francia saláta alap
  • 90 dkg tejföl
  • 2,5 dl majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál bors
  • petrezselyem
  • 4 db csemege uborka
  • 3 alma
  • 5 db főtt krumpli
  • fejessaláta, jégsaláta vagy fodros saláta
  • A kolbásszal töltött karajhoz:
  • 1, 5 kg karaj
  • lángolt kolbász
  • A borsos szűzérméhez:
  • 1 sertés szűzérme
  • vegyes borskeverék
  • A sajttekercshez:
  • 1 guriga trappista sajt
  • 10 dkg tömlős juhtúró
  • 25 dkg tehéntúró
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • mustár
  • tejföl
  • margarin
  • A sonkatekercshez:
  • gépsonka
  • ecetes reszelt torma
  • besamel mártás
  • A díszítéshez:
  • koktélparadicsom
  • kígyóuborka
  • retek
  • mandarin
  • újhagyma
  • zselatin
  • A kaszinótojáshoz:
  • 6-8 tojás
  • mustár
  • tejszín
  • bors
  • balzsamecet

Elkészítés:

1. A francia salátát elkészítjük: a zöldséget megfőzzük, a krumplit kicsivel később kockára vágva szintén megfőzzük. Tartásmártást készítünk a tejfölből és a majonézből mustárral, borssal, sóval, cukororral, balzsamecettel és petrezselyemmel. Hozzáadjuk a kockára vágott almát, a kis darabokra vágott csemege uborkát és a kihűlt zöldségeket.

2. A sajttekercshez a trappista sajtot (csak jó minőségűt, mert ha valami zsíros utánzat, az a főzés során eltűnik) 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, kevés forró vízben addig forraljuk, míg az egész elolvad, de még egyben ki lehet venni egy szűrőlapáttal. Asztalra borítjuk, kinyújtjuk, mint egy tésztát, rákenjük a tölteléket, felcsavarjuk. A töltelék lehet: sonkaszeletek és arra halmozott és elsimított körözött, a körözött lehet különböző színű: piros/fehér/zöld is. Tálcára rakva egymás mellé hűtőbe rakjuk dermedni, és csak dermedés után szeleteljük fel, mint a szalámit, de 0,5 cm vastagságúra.

3. A kolbásszal töltött karajhoz felszúrjuk, majd megtöltjük a karajt, fűszerezzük sóval, fokhagymával és köménnyel, majd fólia alatt pirosra sütjük. (Előző nap kell megcsinálni, hogy vékonyra tudjuk szeletelni.)

4. A borsos szűzérme sülhet a karajjal együtt, de ezt durvára őrölt borskeverékbe forgatjuk, amikor már készen van. Hidegen szeleteljük vékonyra.

5. A sonkatekercshez az ecetes tormát a besamellel besűrítjük, és a sonkaszeletekbe töltjük.

6. A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük, az alját a sárgájánál levágjuk, kikaparjuk a sárgáját, és mustárral, sóval, tejföllel, borssal meg egy pici balzsamecettel összekeverjük. A tojások alá töltjük.

A hidegtálhoz a tálcára salátaleveleket helyezünk, ráhalmozzuk a francia salátát, és szépen elrendezzük a húsokat, díszítjük a sajttekercsekkel és a zöldségekkel, gyümölcsökkel. A végén zselatinnal átkenegetjük, és bezsebeljük az elismeréseket, dicséreteket.

Megjegyzés:

Szilveszterre minden évben készítek a rokonoknak, és még a szomszéddal is cserélünk. Már alig várom, hogy megcsinálhassam és megdicsérjenek érte.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!



ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 3 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. május 19. (szerda) 17:13
    Kedves Fehasználók, Találtam egy sajttekercs receptet itt az oldalon május 18-án , és itt a sajt formálására is kaptam tippeket, amiket megosztok Veletek: 1./ a sajtot (edami) sütőzacskóba tesszük a vizbe forrni, 2./ a sajtot már felforrt vízbe tesszük, lefedjük és 30 percig benne tartjuk, 3. /mikróban is lehet olvasztó fokozaton felmelegíteni. A sütőzacskós megoldás nagyon tetszik, azt majd kipróbálom.:))
Receptválogatás
Sült csirkecombok
A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti, süthetjük vele együtt a köretet, de tölthetjük is kedvünkre.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tönkölyzsemle Tönkölyzsemle
Ételízesítő házilag III. Ételízesítő házilag III.
Zöldséges céklaleves joghurttal Zöldséges céklaleves joghurttal
Padlizsános csirkemell Padlizsános csirkemell
Csokoládés puffancs (gluténmentes) Csokoládés puffancs (gluténmentes)
Omlett gazdagon Omlett gazdagon
Fűszeres sült tofu Fűszeres sült tofu
Török zöldbabsaláta Török zöldbabsaláta
Burgonyagolyók joghurtos szósszal Burgonyagolyók joghurtos szósszal
Narancsos túrófánk Narancsos túrófánk
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123724_pizza-110.jpg Gyógyreceptek influenza ellen

Idén bennünket sem kímélt az influenza. Én ugyan nem kaptam el, de a férjem igen. Azért nem hagytuk magunkat: rögvest felvettük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123725_fanny-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy spenótos-sonkás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123695_minyon-110.jpg Rózsaszín marcipános minyonok

A minyon nagyszerű találmány, és talán sokan nem is hinnék, de a 20. század első harmadában igen népszerű volt ennek a remek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123703_marcipan-110.jpg Mennyei marcipán

Igazi ínyencségnek számított évszázadokon át, és ma is jobbára ünnepi alkalmak során kerülnek terítékre a marcipánból készült…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123715_kecske-eve-110.jpg Kínai újév – kínai ízekkel

A sokszínű ázsiai konyha nálunk legismertebbje a kínai. Valószínűleg mindenki kóstolt már pirított tésztát vagy édes-savanyú…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept