A fűszeres rizzsel töltött csirkemell elkészítéséhez a vöröshagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk finomra. A diót és a kimagozott szilvát durvára vágjuk. A csirkemelleket megmossuk, négy filére vágjuk. Mindegyikbe zsebet vágunk, amit meg tudunk tölteni.
Egy lábasban, 2 ek felforrósított olajon megfonnyasszuk a vöröshagymát. Hozzákeverjük a rizst, a szilvát és a diót. 2 dl vízzel felöntjük, megsózzuk és fűszerezzük a kurkumával és a fahéjjal. Lefedjük, felforraljuk, és kis lángon 17 percig főzzük.
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a zsebekbe töltjük a fűszeres rizst. Kevés pirospaprikával meghintjük a filéket, fogpiszkálóval megtűzzük, majd körbepirítjuk a maradék 2 ek felforrósított olajon.
Egy kevés vizet öntünk mellé, és fedő alatt kb. 25 percig pároljuk, közben néhányszor megfordítjuk. Végül levesszük a fedőt, és megpirítjuk a töltött csirkemellet. Rizibizi illik hozzá.