Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres pulykasült

MME MME
4.3/5
120 perc
mester
megfizethető
10 adag

Elkészítés

Előkészítés: Az egyik hagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A húst körös-körül bedörzsöljük ételízesítővel és borssal. A hagymával együtt tűzálló tálba fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Egy óra elteltével ráöntjük a húslevest. Közben megmossuk a paradicsomot, apróra vágjuk. Megtisztítjuk a másik hagymát, a fokhagymát, apróra vágjuk, és 2 evőkanál olajban üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a bazsalikomot, a sűrített paradicsomot, a paradicsomkockákat, és kb. 2 percig rotyogtatjuk. A szószt a ketchup-pal, 2 evőkanál mézzel, sóval, borssal, csípős és csemege pirospaprikával ízesítjük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, és összekeverjük a maradék olajjal, a mézzel, és a fűszeres vajjal. A sütési idő letelte előtt 15 perccel a húsra kenjük. A kakukkfüvet és az oregánót leöblítjük, apróra vágjuk, és a húsra szórjuk. A paradicsomos szósszal kínáljuk a sültet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss