Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Füstölt csülök tejszínes-kapros káposztával

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéscsülök (csontos, füstölt)
  • 2 csomag szeletelt bacon
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 szál kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor kapor
  • 3 db zellerlevél
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • köménymag
  • 3 dl füstöltcsülök-lé
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

    1. A füstölt csülköt előre megfőzzük (kuktában kb. egy óra), és a pataki tálat beáztatjuk. A tál alját kibéleljük a szeletelt baconnel, majd kb. 60 dkg savanyú káposztát, a darabokra vágott főtt-füstölt sertéscsülköt és a kolbászt rétegesen rátesszük.
    2. Ezután a tetejére a fokhagymát széttörve elosztjuk. Megszórjuk kaporral, és ráterítjük a zellerleveleket. A tejföl felét vékonyan rákenjük, majd zöldpaprikát és paradicsomszeleteket teszünk a tetejére, és kevés köménymagot hintünk rá.
    3. A megmaradt káposztát szétterítjük rajta, és ráöntjük a füstölt csülök levét, majd a tejszínt. A maradék tejfölt szétkenjük a tetején. Lefedve kb. 1,5 óráig sütjük. Amikor már illata van, levesszük a fedőt, és még néhány percig sütjük. 

    EGÉSZBEN SÜLT CSÜLÖK SÜLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL>>> 

    MÉZES CSÜLÖK>>> 

    SÖRÖS-FŰSZERES CSÜLÖK KRUMPLIVAL>>> 

Megjegyzés

Zádori Éva receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin