Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egészben sült csülök sült káposztával és zöldségekkel

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Zeller

Elkészítés

  1. A káposztát öblítsük át hideg vízzel, majd alaposan csepegtessük le. A meghámozott gyökérzöldségeket vágjuk fel vastagabb szeletekre.
  2. Öntsünk egy vastag falú, fémnyelű edénybe 200 ml forró vizet, tegyük bele a megtisztított csülköket, szorosan fedjük le egy darab alufóliával, és pároljuk a húsokat a 200 fokos sütőben oldalanként 5 percig. Azután vegyük ki, dörzsöljük be a csülköket egy kevés sóval, borssal, továbbá a citrom kifacsart levével, pácoljuk őket 1-2 órán keresztül, ezután alufóliával lefedve pároljuk 160 fokon 1 órán át. Közben fordítsuk meg négyszer.
  3. Tegyük a csülkök alá a káposztát, a megtisztított, felszeletelt vörös- és fokhagymát, továbbá a zsír felét, és lefedve, változatlan hőfokon pároljuk az egészet további 30 percig. Azután forgassuk a káposztába a gyökérzöldségeket, és öntsük fel a borral.
  4. A csülkök bőrös felét töröljük szárazra, kenjük meg a maradék zsírral, majd tegyük vissza a húsokat a zöldségágyra, és süssük 200 fokon további 20 percig. Közben időnként kenjük meg a csülköket a pecsenyelével.
  5. Ezután állítsuk a sütő hőfokszabályzóját 210 fokra, és pirítsuk ropogósra a húsokat kb. 10 perc alatt. Végül vegyük ki, és spricceljünk a rájuk egy kevés jeges vizet. Némi finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk. 

Megjegyzés

Cserépedényben sütve porhanyósabb lesz a csülök bőre. Ebben az esetben a zöldséges káposztát külön készítse el a sütőben, hogy meg tudjon pirulni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss