Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia túrós pite

default user icon
33 3.9/5
Francia túrós pite

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 db tojás sárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • pici tej
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 1 db tojás sárgája
  • 50 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 2 db tojásfehérje habbá verve
  • A vaníliakrémhez:
  • 1 csomag pudingpor
  • 1 tk cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés

    1.

    A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tészta egyharmadát félretesszük.

    2.

    A nagyobb részét a sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyújtjuk.

    3.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a legvégén beleforgatjuk a tojások kemény habját. Ezt a túró s krémet a tésztára kenjük.

    4.

    A vaníliás pudingport megfőzünk a tasakon lévő leírás szerint, és még melegen a túró krémre öntjük.

    5.

    Végül a maradék tésztával berácsozzuk a tetej ét. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

katka951
Nagyon finom, én csak annyival egészítettem ki, hogy berácsoztam a tetejét, amikor kisült a tészta, még forrón a rácsok közé 1-1 teáskanál házi baracklekvárt tettem.
Nyuszim
Nagyon nagyon finom, és mellette végtelenül egyszerű. A legkisebb fiam kijelentette, ebből ő ugyan nem eszik, tudhatnám, hogy születése óta nem szereti a túrósat. Ehhez képest a párommal együtt felváltva rimánkodtak a kôvi tepsiért. Ha nem látom, el sem hiszem. Köszönöm a receptet!
Szilviaa
Nagyon nagyon finom, és pikkpakk össze lehet dobni! Nekem olyan 20 perc alatt meg is sült. Köszi a receptet!:)
kissviki75
Kedves Gizike! Hát ez a pite valami fantasztikus! Nem akarom ismételni az előttem szólókat, de kell, hogy írjak, s megköszönjem a receptet. Hozzá kell tennem, hogy általában nem szeretem a túrós, s legfőképp az édes-túrós süteményeket... Ez úgy fenséges, ahogy van! A tészta vastagsága, omlóssága, a túró mennyisége, a puding krémessége, rajta a rácsok enyhén pirult íze... Hát köszönöm! Nálunk nagyon bejött!
pistuc
Nagyon finom. Szerintem is vaníliás pudling illik leginkább hozzá. Annyiban változtattam a recepten, hogy a tésztaadagot harmadával megnöveltem (a tojás esetében két kicsi sárgáját gyúrtam bele) , és felülre is lapot nyújtottam, azt terítettem a töltelékre. Hígított tojással lekentem, majd sűrűn megszurkáltam, és így sütöttem meg. Kb. a sütési idő felétől kezdve itt-ott néhányszor újra megbökdöstem a tésztát, megszüntetendő a felpúposodást. Mondjuk így sem lett osztrák autópálya simaságú, de a pocinak mit számít... :) Kihűlése után még betettem a hűtőbe, mert mint tapasztaltam, ez a sütit - nyilván a pudling miatt - hűvösen a legélvezetesebb fogyasztani - no és persze vaníliás porcukorral megszórva.
gyebnarzsuzsanna
Nagyon tuti recept! Imádjuk! Én már többször is elkészítettem, mindig nagyon fincsi lett. Kipróbáltuk már többféle ízű pudinggal is a tetején, nekem a vaníliás a kedvencem, de csokival vagy eperrel is isteni.
bolkenye
Nagyon finom, köszönöm az egész család nevében! Egy pici baj azért akadt vele...sajnos kevésnek bizonyult egy tepsivel! :)
bénééva
Köszönöm szépen! Mostantól ez a kedvenc pite receptem! Nagyon-nagyon finom! Már kétszer is elkészítettem, tökéletes a recept!
kszmari
A recepttel csak egy baj van, kevés mennyiséget ír - háromszorost kellett volna sütnöm!!! :-) Nagyon finom!
ambell
Kedves Kgizike! Köszönöm ezt a nagyszerű receptet, engedelmeddel megy a \"barnába\" - ide kizárólag a receptek legjava kerülhet - már harmadik generáció óta, sőt már a negyedik is szemezget közülük. Most sütöttem másodszor ezt a túrós csodát, igaz most a lánykám kérésére a túró és a puding közé házi szüretelésű finom őszibarack is került. Hálás köszönet mégegyszer!

Hasonló Receptek

Magazin