Francia hagymakrémleves

default user icon
18 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 (nagy) fej hagyma
  • liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • húsleveskocka
  • olaj
  • A tetejére:
  • pirított kenyérkocka
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymák felét nagyobb, másik felét kisebb kockákra vágod, majd olajon elkezded pirítani. Kicsit később, hogy meg ne égjen, hozzáadod a fokhagymát is, és együtt pirítod tovább. Ha megpirult, rászórod a lisztet, kissé összeforgatod, majd felengeded vízzel. Beleteszed a fűszereket és a húsleveskockát. Addig főzöd, míg teljesen megpuhul (szét is lehet főzni). Ha megfőtt, leturmixolod, pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálalod.

Megjegyzés

Nagyon finom, különösen akkor, mikor a sajt beleolvad, a meleg levesbe...

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kiss-Szilvási Laura 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom ez a leves! Imádjuk
Tóth Nikolett 5 évvel ezelőtt
A kedvenc ételem ez a leves!!! Életemben ma főztem először, és gondoltam megpróbálkozok ezzel, mivel úgyis a kedvencem. Szerintem jól sikerült! :D:D
Judit 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom leves!Én ugyan csak két személyre főzök, így fél adagot készítettem, de kevés lett:)Levesgyöngyöket tettem bele, amivel szintén finom!Köszönöm szépen a receptet!!!
Katona Gabriella 6 évvel ezelőtt
Köszi a receptet,nagyon ízlett mindenkinek,bár én tettem még bele póréhagymát is,de az eredeti recept is fincsi lehet.
Kertészné Sztakó Anett 6 évvel ezelőtt
Szilveszteri előtti nap, főzni alig van időm, uram enne egy jóóó levest. Megtaláltam ezt a receptet, amiért sok köszönet. Csak fél deci tejszínnel egészítettem ki, fele leveskockát tettem bele, nem vágtam picire, hiszen úgyis szétfő, majd turmixolás, tálaláskor a forró levesre reszelt sajt és pirított kenyérkockák, hát én sosem szerettem a hagymaleveseket, de ez ...! Két tányérral ettem belőle, és rohanok veszek egy zsák hagymát, mert ezután többre lesz szükségem :) Legközelebb ha lesz időm csinálok hozzá cipót és abban tálalom, isteni lesz :) KÖSZI A RECEPTET!!!
Téglásy Nóri 6 évvel ezelőtt
Én fél leveskockát raktam csak bele, kb 1dl tejszínt és kb 7dl vizet. Így elég sűrű lett a vége, de naaaaaaagyon fincsi :) (nincs sok viszonyítási alapom, ez az első hagymalevesem)
kerek perec 6 évvel ezelőtt
Én is elkészítettem! Nagyon finom! Viszont nem értem miért kellene a hagyma egyik felét nagyobbra, a másikat kisebbre vágni, ha ugyis összeturmixoljuk? Megtudja ezt nekem valaki mondani? :) Köszi!!
Incze Boglarka Tunde 6 évvel ezelőtt
Sziasztok. En kicsi orolt szerecsendioval bolonditom meg az izet es kicsivel tobb hagymat teszek bele. Mikor kiveszem a fele hagymat turmixolni, adagolok hozza tejfolt - reszben mert finomabb, reszben lehutse a forro levet, ne tegyem tonkre a turmix keset.A forro levesbe sajtot reszelunk , kicsi tejfol meg es bele a kockara vagott piritos. Egyszeruen mennyei!
Józsa András 6 évvel ezelőtt
Most készítettem el, erőteljesen borsozva, kis főzőtejszínnel. A turmix után szárított majorannát és szárított metélőhagymát raktam bele, a végén sima natur trappista reszelve. Gyerekek, ez nagyon finom! Köszönöm a receptet, megtartom!
Gyüre Zsolt 7 évvel ezelőtt
lehet hogy hülye a kérdés, de mennyi vizzel engedem fel????

Hasonló Receptek

Magazin