hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia hagymaleves - az eredeti recept

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük.
  2. A fedőt levéve, kb. 30 percig, folyamtos kevergetés mellett, tovább pároljuk, pirítjuk a hagymát, míg aranysárga nem lesz. 
  3. Ráhintjük a lisztet, habverővel kevergetve felöntjük egy merőkanál forróvízzel, majd hozzáöntjük a maradék forróvizet. Enyhe tűzön minimum 15 percet főzzük, megsózzuk, megborsozzuk. A tojás sárgáját egy merőkanál hagymalevessel összekeverjük, majd állandó kevergetés mellett, a tűzről levett levesbe öntjük.
  4. Tűzálló leveses tálkák aljába helyezzük a pirított baguette-t, megszórjuk reszelt sajttal, rámerjük a hagymalevest, majd 5-10 percre betessszük az előmelegített sütőbe, míg a sajt megolvad, és egy kicsit megpirul a tetején.

A 10 LEGJOBB HAGYMALEVES A KLASSZIKUS FRANCIÁTÓL A HÚSGOMBÓCOSIG >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

VILLÁMGYORS MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES >>> 

Ezek is érdekelhetnek