hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia hagymaleves - az eredeti recept

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A francia hagymaleves elkészítéséhez egy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat és az olívaolajjal, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük.
  2. A fedőt levéve kb. 30 percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pároljuk, pirítjuk a hagymát, amíg aranysárga nem lesz.
  3. Ráhintjük a lisztet, habverővel kevergetve felöntjük egy merőkanál forró vízzel, majd hozzáöntjük a maradék forró vizet. Enyhe tűzön minimum 15 percet főzzük, megsózzuk, megborsozzuk.
  4. A tojássárgáját egy merőkanál hagymalevessel összekeverjük, majd állandó kevergetés mellett a tűzről levett levesbe öntjük.
  5. Tűzálló leveses tálkák aljába helyezzük a pirított kenyeret, megszórjuk reszelt sajttal, rámerjük a hagymalevest, majd 5-10 percre betessszük a 190 fokra előmelegített sütőbe, míg a sajt megolvad, és egy kicsit megpirul a tetején. 

Ezek is érdekelhetnek