7 kipróbált tipp, hogy tökéletes legyen a főzelék

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Először a rántotthús-sütéshez adtunk tippek, most pedig a főzelékfőzés kerül terítékre.

OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ: A LEGJOBB FŐZELÉKEK EGY HELYEN >>> 
1.

A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

 2.

Ha a szárazbabhoz főzés közben egy fél zöldpaprikát adunk, jobban kihozza a bab ízét.

3.

Ha azt szeretnéd, hogy a tök szép szálas maradjon a főzelékben, gyalulás után keverj hozzá egy kis ecetet. A pirított hagymához add a kaprot, kevés vízben főzd, és tejfölösen habard be. Minden főzelék finomabb, ha nem rántással sűríted!

4.

A bab gyorsabban megfő, ha a főzővízbe teszel egy késhegynyi szódabikarbónát. Ezzel elkerülheted a gázképződést is! 

5.

Ha főzéskor a lencséhez pár szelet paradicsomot adsz, sokkal hamarabb puhul!

6.

Ha azt akarod, hogy főzés után is szép zöld maradjon a spenót, tegyél a főzőlébe egy fél kávéskanál szódabikarbónát.

7.

Nem lesz csomós a rántás, ha a serpenyőt lehúzzuk a tűzről, felöntjük egy pohár hideg vízzel, majd 5 perc pihentetés után habverővel elkeverjük.

MÉG TÖBB TURPISSÁG >>>  
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások