Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Foszlós kakaós csiga

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • cukor
  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojássárga
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 14 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg vaj
  • 3-4 tk kakaópor
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal, és a maradék cukorral, a sóval, hozzáöntjük az élesztőt és összedagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük.
    2. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. A töltelékhez a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, a kakaóporral. Megkenjükvele a tésztát,feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle.
    3. Egy közepes nagyságú, magasperemű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük még.
    4. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuka cukorral összekeverttejszínnel, végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.

    A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

    PONT OLYAN LESZ, MINT A NAGYIÉ: KLASSZIKUS KAKAÓS CSIGA EGYSZERŰEN >>> 

    11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>> 

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Antal Anikó
Ma megsütöttem. Nem volt itthon tejszín és tejjel helyettesítettem. Mindenkinek nagyon ízlett!!!!!!!!!! Ezt sokszor fogom még sütni. Köszi a receptet!
NoraLux
Isteni :) Én már többször is megsütöttem, ne hagyjátok ki ! Köszönöm :)
amarian
Ez isteni lett!! Köszönöm a receptet! Nem is maradt vacsira, már reggelire felfalta a család! Dupla mennyiség kell leközelebb! :-)
mandula1818
Isteni lett, köszönöm a receptet! :) Mindenkinek nagyon ízlett, biztos, hogy nálunk is kedvenc lesz. Akinek kifolyt a kakaó, szerintem nem ért rendesen össze a tepsiben. Vagy tovább kellett volna keleszteni, vagy közelebb tenni egymáshoz, mert ha a vége ki tud bomlani, akkor kifolyik. Én egyébként 180 fokon sütöttem 20 percig, majd locsolás után 150 fokon még 10 percig. Nagyon finom lett, szerintem nem fogja megérni a holnapot! :)
Lulu84
Kedves Mirza!Kipróbáltam ezt a remek kakaós csiga receptet!Ezentúl csak ezt fogom készíteni ha csigáról van szó!Nagyon nagyon finom,azt nem tudtam kitapasztalni,hogy meddig marad puha,mert azonnal elfogyott :) Ajánlom mindenkinek! :) Köszönöm a receptet!
jvalcsi
Sziasztok! A recept fantasztikus!Könnyű elkészíteni a tésztát és a tölteléket is!Nekem bevált,kedvenceim között tartom számon!:) Köszönöm!
Kerria
Nekem kifolyt belőle a kakaó! Mit ronthattam el??? Ízre finom amúgy, bár a kifolyt kakaó hiányzik belőle... így itthoni felhasználásra kiváló, de nem vendég kompatibilis. Ha van ötlet, mit kellene másképp csinálnom, jelezzétek, köszönöm!
Judii27
Sziasztok! Megsütöttem,óriási sikere volt. Kb.200 fokon sütöttem,kb.30 percig,meg a locsolás után még 10percig.Nagyon jól sikerült,tényleg. Köszi a receptet!
Judii27
Sziasztok! Az ok,hogy kb.200 fokon sütöm,de mennyi ideig?Egyébként nagyon jónak tűnik a recept,ki fogom próbálni.
labagida
Kedves Mirza, hosszas keresgélés-sütögetés után végre rátaláltam a tökéletes kakaós csigára - erre. A tészta még 3 naposan is puha, a töltelékből bőven marad a csigában, nem folyik ki és nem keményedik meg. Kicsit elnéztem ugyan a receptet, úgyhogy én 3 EVŐkanál kakaóporral csinálom ide s tova negyedik alkalommal - nem vált kárára. Tejszín helyett pedig tejjel locsolom meg. Hogy a sütőpapír ne foghasson ki rajtam, vastagon kivajazott tepsiben sütöm. Ma pedig siettemben 2 egész tojást zuttyantottam bele - kicsivel több liszt megoldotta a problémát, mit sem rontott a minőségen. Köszönöm. :)

Hasonló Receptek

Magazin