Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga burgonyás tésztából

> 90 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a korábban cukrozott, langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrokat és a tojást. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd a lisztes adalékhoz keverjük. Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos helyen kelesztjük.
  2. Amikor a tészta duplájára kelt, 2 részre vágjuk. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a cukrokkal elkevert kakaópor felével, és óvatosan feltekerjük. Az így kapott tekercset megkenjük tojással, majd kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
  3. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

KLASSZIKUS KAKAÓS CSIGA >>> 

CSIGA - A KAKAÓS, A FAHÉJAS ÉS A TÖBBIEK >>> 

FAHÉJAS CSIGA, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss