Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fordított serpenyős szilvás piskóta

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál tej
  • 4 dkg vaj (a sütéshez)
  • 25 dkg szilva
  • 1 kevés citromlé
  • 2 dkg barnacukor

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 185°C-ra.
    2. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a felvert tojáshoz, és óvatosanösszeforgatjuk, és egy kevés tejjel hígítjuk.
    3. A vajat felolvasztjuk egy kb. 22 centi átmérőjű, teflonbevonatú serpenyőben. Beleszórjuk a barnacukrot, rárakjuk a félbevágott szilvákat, ráfacsarunk egy kevés citromlevet, és lassú tűzön karamellizáljuk.
    4. Lassan beleöntjük a tésztát, és addig forgatjuk az edényt, amíg egyenletesen elterül a massza. Alacsony hőmérsékleten kb. 3-5 percig sütjük, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt készre sütjük.
    5. A serpenyőből kifordítva tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje
Fotó: Tóth András
Styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin