Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Fordított ananászos muffin

default user icon

Hozzávalók

  • 1 bögre liszt
  • 1/2 bögre cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1/2 bögre ananászlé
  • 1/4 bögre vaj
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 1 doboz ananászkonzerv (darabolt)
  • A tetejére/aljára:
  • 1/3 bögre barna cukor
  • 1/3 bögre vaj

Elkészítés

    1.  Egy tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót összekeverjük, majd hozzáöntjük az ananászlevet és alaposan összedolgozzuk.
    2. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük, majd beledolgozzuk az elhabart, egész tojást és a vaníliaaromát.
    3. A muffin tetejéhez egy kisebb tálba barna cukrot öntünk, és elkeverjük az olvasztott vajjal, majd 1-1 evőkanállal a muffintepsi mélyedéseibe teszünk belőle úgy, hogy a mélyedések alját a szirup teljesen elfedje.
    4. A daraboltananász-konzervet leszűrjük, és a gyümölcsszeleteket virág alakzatban a mélyedésekbe helyezzük, rákanalazzuk a tésztát, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
    5. A kész muffinokat kiborítjuk a formából, és úgy tálaljuk, hogy az ananászszeletek legyenek a sütemények tetején. Ízlés szerint sütőben szárított ananászvirágokkal díszítjük.

      Íme a recept videón >>> 

      A legjobb muffinok egy helyen >>> 

      Még több bögrés recept >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes