joghurt
A joghurt probiotikumai erősítik az immunrendszert és segítenek a fertőzések legyőzésében, így érdemes gyakran fogyasztani a megfázás alatt is. Egy nemrégiben végzett kutatás szerint, ha minden betegséggel töltött napodon fogyasztatsz joghurtot, két nappal hamarabb épülsz fel.
húsleves
Az emberek többsége nem tud ellenállni egy tál gőzölgő húslevesnek, pláne az ilyen hideg, őszi napokon, és pláne nem akkor, ha beteg és nincs más vágya, mint a kanapén kuckózva, meleg levest szürcsölgetni.
Nem véletlenül kívánja ezt a testünk: a vitaminok és antioxidánsok erősítik az immunrendszert és megszüntetik a gyulladásokat - és ezek a jótékony összetevők a húslevesben bőségesen megtalálhatóak. Ezért érezzük hát úgy, hogy egy tál forró leves hatékonyan kezeli a megfázásunkat.
kivi
Ebben az apró gyümölcsben létfontosságú tápanyagok, E-vitamin, réz, K-vitamin, magnézium és a foszfor nagy mennyiségben fellelhető. Mindezek mellett a kivi az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú gyümölcsök közé tartozik, és mint tudjuk, a C-vitamin nélkülözhetetlen kelléke a gyógyulásnak .
méz
A természetes antibiotikum! Amellett, hogy renegeteg vitamint és antioxidánst tartalmaz, természetes fertőtlenítőként funkcionál szervezetünk számára, valamint fájdalomcsillapító hatása is van.
mandula
Mivel gazdag a B1-, B2- és B6- és E-vitaminokban erősen ajánlott a betegség alatt fogyasztani, a gyorsabb felépülés érdekében, valamint, egyes tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
fokhagyma
Jótékony hatásai közé sorolhatjuk az antibakteriális és nyákoldó hatást, illetve a baktériumölő tulajdonságának köszönhetően tisztítja a szervezetet. Légúti megbetegedések okozta fertőzésben az egyik legjobb és leghatékonyabb gyógymód lehet!