Elkészítés: A 6 db tojást szétválasztjuk. A fehérjét habverővel elkezdjük felverni, amikor keményedik, hozzáadjuk a cukrot. Kisebb fokozatra állítjuk, és hozzáadjuk a tojássárgáját. Amikor elkeveredett, a lisztet és a kakaóport is belekeverjük. Amikor szép levegős és egyszínű, kerek tortaformába öntjük a piskótatésztát. Langyos sütőben kezdjük el sütni.
Amikor megsült, hagyjuk egy rövid ideig a formában, hogy könnyen kijöjjön, aztán hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémet.
Egy lábasban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Aztán hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a tejet. Közepes fokozaton/lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni, néha megkeverve. Vízfürdőben gyorsabban kihűl. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a mascarpone sajtot.
A lecsepegtetett meggyeket és cseresznyéket félbevágjuk. A tortalapot is kettévágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük a meggylekvárral. Rákenjük a krémet, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a meggyet és cseresznyét. Ha markánsabb ízt szeretnénk, a cseresznyéből tegyünk többet. Rátesszük a torta felső lapját, és betesszük a hűtőbe.
A díszítéshez a tejszínt a cukorral elkezdjük felverni, amikor keményedik, hozzáadjuk a habfixálót, és teljesen keményre felverjük. A tortát kivesszük a hűtőből, az oldalát és a tetejét megkenjük a tejszínhabbal. A tetejére habrózsákat nyomunk, majd reszelő vagy zöldséghámozó használatával tejcsokoládé forgácsokkal díszítjük.