A meggyet kimagozzuk, majd egy tálba rakjuk, megszórjuk a cukorral, fahéjjal, és meglocsoljuk a rummal, majd jól átforgatjuk, és pihenni hagyjuk.
A tojások fehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már keményedik, hozzáadunk a kimért cukormennyiségből 2 evőkanállal, és teljesen felverjük.
Egy nagyobb tálban a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, margarint és a tojások sárgáját, robotgéppel fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, és ezzel is jól átforgatjuk.
A kimért lisztet kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszáshoz úgy, hogy közben a robotgéppel lassú fokozaton folyamatosan keverjük a masszát. Amikor elfogyott a liszt, a tojásfehérje hab 1/4-ét is belekanalazzuk a masszába – közben nem hagyjuk abba a keverést. Amikor a tésztánk egynemű, habosan krémes állagú, kikapcsoljuk a gépet, és óvatosan hozzákavarjuk a maradék habot a tésztához.
A meggy levét óvatosan kinyomkodjuk a kezünkkel, kisebb tálba rakjuk, rászórjuk a lisztet, majd jól összekeverjük. (A liszt nem engedi, hogy lesüllyedjen a tészta aljára a meggy).
Egy 32x28 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, majd egyenletesen elrendezzük rajta a meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép, enyhén piros színt nem kap.
Klasszikus nyári sütemény, bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető. Mutatóssá tehetjük, ha szeletelés helyett fém formák segítségével különböző alakzatban kiszúrjuk. - Bodnár Éva
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!