Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme Európa 50 legjobb pizzériája: olasz nincs köztük, viszont van egy magyar!

default user icon
MME
Egy mértékadó olasz, a világ pizzáit és pizzériáit rangsoroló weboldal közzétette a 2023-as európai rangsorát, amiben – kapaszkodjatok meg: NINCS egy olasz pizzéria sem. Van viszont egy magyar!

Úgy tűnik, az olaszok is kezdenek megbékélni azzal a gondolattal, hogy elképzelhető: más országokban is képesek elkészíteni a nemzeti ételeiket azon a színvonalon, hogy attól nekik is leessen az álluk. Történt ugyanis, hogy egy mértékadó, olasz, kifejezetten pizzák és pizzériák tesztelésével és rangsorolásával foglalkozó weboldal összeállította a TOP 50 európai pizzéra listáját – és legnagyobb meglepetésünkre az első helyen nem egy olaszországi, hanem egy spanyol étterem végezett.

 

Barcelonában a Sartoria Panatieri nyerte el a megtisztelő címet, ahol egyébként a pizzaséf, Rafa Panatieri a 2023-as év pizzáját is elkészítette: a nápolyi típusú pizzán paradicsomszósz, mozzarella, sült koktélparadicsom és bazsalikomos hollandi mártás van; az ára 12,90 euró.

A második helyen a koppenhágai Baest étterem végzett, a harmadik a londoni 50 Kaló lett, ami egy híres nápolyi pizzéira londoni „kirendeltsége".

Ami azonban számunkra igazán izgalmassá teszi a hírt, az az, hogy egy magyar pizzéria, mégpedig az Akácfa utcában található Belli di Mamma az 50-es toplista előkelő középmezőnyében, a 26. helyen végzett a versenyben! 

 

Persze, azért – így a cikk végén eláruljuk – van egy kis trükk, és némi csúsztatás a sztoriban: az olasz pizzériákat egy másik ligában indították! Biztosan félnek! ;)

A top 10 európai pizzéria az 50 TOP pizza oldal szerint tehát:

  1. Sartoria Panatieri - Barcelona
  2. Baest - Koppenhága
  3. 50 Kaló - London
  4. Via Toledo Enopizzeria - Bécs
  5. Pizza Zulú - Fürth
  6. Fratelli Figurato - Madrid
  7. Forza - Helsinki
  8. Napoli on the Road - London
  9. Nea - Amsterdam
  10. La Balmesina: Barcelona

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek