Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eredeti bécsi szelet (wiener schnitzel)

Hozzávalók

  • 8 szelet borjúhús
  • tej
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek liszt
  • 2-3 db tojás
  • 4-5 ek zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez)
  • 1 db citrom (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A hússzeleteket konyharuha közt kiklopfoljuk, enyhén sós, fokhagymás tejbe áztatjuk. 2-3 óra múlva kivesszük a pácból, leitatjuk, leszárítjuk. Mindkét oldalát megsózzuk, és a megszokott módon panírozzuk: lisztben, lazán felvert tojásban, majd prézliben megforgatva.
    2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütve kirántjuk. Konyharuhára vagy papírtörlőre szedjük, ami leitatja a fölös olajat. Vajas krumplipürével, és negyed citrommal tálaljuk, aminek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.

      3+1 KIPRÓBÁLT TIPP HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A RÁNTOTT HÚS >>>

Megjegyzés

Sok évvel ezelőtt barátoméknál fürkészhettem a bécsi konyha titkait, és akkor ezzel láttak vendégül. Le is írtam, hazaérve pedig évekkel később én is elkészítettem, az eredeti recept alapján.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin