Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres tiramisu

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 14 dkg cukor
  • 2,5 dl hideg habtejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 doboz friss eper (+ a díszítéshez)
  • 1 ek citromlé
  • 2 dl víz
  • 1 ek keményítő

Elkészítés

    1. A mascarponét 4 dkg cukorral alaposan kikeverjük. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a mascarpone mixhez. Habzsákba töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük felhasználásig.

    2. Az eperszószhoz az epret, a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban felforraljuk. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni). A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszünk hűlni.

    3. Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk  a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet ismételjük a poharunk nagyságától függően úgy, hogy a teteje majd az eperszósz legyen. Friss eperszemekkel díszítjük. Egy alapos hűtés után már lehet is fogyasztani.

      Íme a recept videón >>> 

      Epres finomságok >>> 

      Tiramisureceptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin