hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres tiramisu egyszerűen

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

    1. Az epres tiramisu elkészítéséhez a megmosott, szárazra törölt és felkockázott epret a narancslével és a porcukor felével kb. 10 perc alatt sűrű raguvá főzzük, majd félretesszük.
    2. A tejszínt a maradék porcukorral és a vaníliaraaromával lassú tűzön felfőzzük, majd lehűtjük és összekeverjük a mascarponéval.
    3. A babapiskótákat meghempergetjük a kihűlt eperraguban, majd a felét egy tál aljába sorakoztatjuk. Meglocsoljuk még egy kis eperraguval és két merőkanál mascarponés krémmel. Ezután rárakjuk a maradék epres babapiskótát, és leöntjük újabb adag krémmel.
    4. A tetejét megkenjük a gyümölcsraguval, és kirakjuk a felkarikázott eperrel. Fogyasztás előtt egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Nézd meg videón,  hogyan készül az epres tiramisu


Ajánljuk még:

Megjegyzés

Az epres tiramisut készíthetjük fagyasztott eperből is. Ez esetben felhasználás előtt olvasszuk ki a gyümölcsöt, majd öntsük le róla a vizet. Tojásmentes recept! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss