A piskótához a tojásokat egy elektromos habverővel 10 -12 perc alatt habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a vizet, tovább verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a sót és a kakaóport.
Egy 30 x 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk benne, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez az epret botmixerrel pürésítjük. Az eper átszűrt levéből 1 evőkanállal félreteszünk a mázhoz. A zselatint feloldjuk 1 dl eperlében. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük az összeturmixolt epret és joghurtot, majd a feloldott zselatint. Hagyjuk a hűtőben dermedni.
A kihűlt lapot hosszában 3 részre vágjuk. Betöltjük a krémmel, és az oldalára is kenünk. A mázhoz összekeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és az eperlével, majd a tészta tetejére kenjük. Az oldalát reszelet csokival megszórva díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána szeleteljük.