Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eper és vér saláta

MME MME
9 3/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 30 dkg eper
  • 20 dkg paradicsom
  • friss salátalevelek (jégsaláta vagy lollo rosso vagy kínaikel, de a legjobb a cikória)
  • 1 maréknyi pirított olajos mag (mandula vagy földimogyoró vagy kesudió)
  • Az öntethez:
  • olívaolaj
  • ecet
  • kis méz
  • bors
  • pici víz

Elkészítés

Elkészítés: A kicsire tépkedett salátalevelekkel kibélelt tálba halmozzuk a feldarabolt epret és paradicsomot, a durvára tört magot. Közvetlenül fogyasztás elôtt kell ráönteni a dresszinget.

Megjegyzés

Egész eperszezonban ezt eszem ebédre, kis kenyérrel. Ha vége az epernek, akkor ugyanezt görögdinnyével. Az is finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek