Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egzotikus karácsonyi szuflé

default user icon

Hozzávalók

  • 3 dl maracujanektár (100%-os alma-mangó-maracuja gyümölcslével helyettesíthető)
  • 12,5 dkg kristálycukor (+ 1 ek, + a formákhoz)
  • vaj (a formákhoz)
  • 3 dl tej
  • 1/2 db vaníliarúd
  • 3 db tojás
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 2 ek maracuja- vagy citromlikőr (limoncello)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek liszt
  • porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

    1. A nektárt felfőzzük 1 ek cukorral, azután beforraljuk kb. 1 dl-re. Kivajazzuk, majd megszórunk cukorral 4 db szufléformát, és hűtőbe tesszük. Felforraljuk a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével és a rúddal együtt.
    2. A szétválasztott tojások sárgáját felhabosítjuk 7,5 dkg cukorral és az étkezési keményítővel. Közben hozzáöntjük a meleg tejet. Ezután közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük, majd a vaníliarúd eltávolítása után átöntjük egy tálba, és időnként megkeverve kihűtjük.
    3. Robotgép habverőjével keményre verjük a tojásfehérjéket 1 csipet sóval. Közben beleszórjuk a maradék cukrot. A likőrt hozzáadjuk a krémhez a beforralt nektárral együtt, majd a fehérjehabbal felváltva beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
    4. A masszát az előkészített formákba öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-13 percig sütjük. Végül kivesszük, meghintjük egy kevés porcukorral és azonnal tálaljuk.

    KLASSZIKUS CSOKOLÁDÉSZUFLÉ>>> 

    MÁKOSGUBA SZUFLÉ VANÍLIASODÓVAL>>> 

    HABKÖNNYŰ SAJTTORTA (JAPÁN SZUFLÉTORTA)>>> 

     

Megjegyzés

A jó szuflé alapja a tökéletesen keményre felvert tojásfehérje. Kemény lesz a hab, ha az 1 csipet só mellett néhány csepp citromlevet vagy ecetet is adsz hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin