Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű házi kenyér - dagasztás nélkül!

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg kenyérliszt (BL 80)
  • 2 tk só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 4 dl langyos víz

Elkészítés

    1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ránöntjük a langyos vizet, jól elkeverjük, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen 12 órát pihentetjük.
    2. Lisztes kézzel, még a tálban átgyúrjuk, majd az edény falát is megszórjuk liszttel, ismét letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük.
    3. A hideg sütőbe tesszük azt a hőálló, fedeles edényt, amiben a kenyerünket sütni szeretnénk, sütőt 250 fokra állítjuk. 30 perc elteltével a jénait kivesszük, kiolajozzuk-liszezzük, majd beleborítjuk a tésztát. A sütő aljába egy vízzel teli, szintén hőálló tálkát helyezünk, a kenyeret pedig a középső rácsra.
    4. 10 percig sütjük, majd 200 fokra csökkentjük a hőfokot, és további 35 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk az edényünk fedelét és a kenyeret további 15 percig sütjük.
    5. Végül kifordítjuk a kenyeret a tálból, és egy sütőrácson hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

      PÉKSULI SZABIVAL: ÍME, A TÖKÉLETES KOVÁSZOS KENYÉR TITKA >>> 

      gyors házi kenyér >>> 

      Házi kenyér receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin