Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors házi kenyér

MME MME
14 3.9/5
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyors házi kenyér hozzávalóiból, egy robotgéppel tésztát gyúrunk, ha szükséges, még egy kis vízzel vagy liszttel korrigáljuk, hogy ne legyen se túl száraz, se túl ragacsos. Ezután kb. 10 percig letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk.
  2. A tésztát cipó formára gyúrjuk, beirdaljuk a tetejét, megszórjuk szezámmaggal, majd sütőpapírral bélelt formába tesszük, és 180 fokon (légkeverés esetén) kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha szép, pirosra sült a teteje és érezni az illatát.

    Ajánljuk még:

    Még több kenyér házilag >>> 

    A legjobb péksütemény-receptek >>> 

    KOVÁSZOS FEHÉR KENYÉR >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss