Az édesköményt megtisztítjuk, leveleit félretesszük. A megtisztított burgonyát, és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A vöröshagymát az olívaolajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a felaprított édesköményt, és a burgonyát. Tízpercnyi párolás után megsózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a szárnyas alaplével.
Az édesköménymagot és a csillagánizst teatojásba tesszük, a levesbe lógatjuk, majd 20 percig főzzük.
A levest átszűrjük, tartalmát áttörjük, majd a lébe visszatesszük, őrölt borssal fűszerezzük. Hozzátesszük a tejet és a tejszínt, és így összeforraljuk. Tálaláskor a levest kevés olívaolajjal, citromlével, és az apróra vágott levelekkel díszítjük.