Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes tarhonyafelfújt

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 l tej
  • 25 dkg tarhonya
  • 3 db tojás
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici vaj
  • kevés zsemlemorzsa
  • Az öntethez:
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl víz
  • 50 dkg gyümölcs

Elkészítés

    Elkészítés: A tejben puhára főzzük a tarhonyát.

    Amíg lehűl, addig a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a tojások sárgáit, majd összevegyítjük a tarhonyával, ezután pedig beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjével.

    E masszát kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe vagy formákba öntjük, s 180 fokon 30-40 percig sütjük.

    Az öntethez a vízben feloldjuk a cukrot, és folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd beledaraboljuk a
    gyümölcsöket, s kissé pépessé főzzük.

    Tálaláskor a gyümölcsöntettel meglocsolva kínáljuk a felfújtat.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin