Diós kosárka

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1csomag vaníliáscukor
  • A töltelékhez:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1/4 citrom leve
  • 20 dkg darált dió
  • rumos meggy vagy lekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta összetevőiből linzertésztát készítünk, amellyel vékonyan kibéleljük a kis forma kosarakat. Előmelegytett sütőben sütni kezdjük. Amikor félig megsültek, kivesszük a sütőből, aljukra rumos meggyet vagy egy kiskanál lekvárt teszünk. A 4 tojásfehérjét habbá verjük 20 dkg porcukorral, hozzáadjukunk 1/4 citrom levét és 20 dkg darált dió. Ezt a félig sült kosarakba tesszük, majd készre sütjük.

Megjegyzés

Picit macerás de megéri.

A receptet E.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Katona Éva 5 évvel ezelőtt
Ma elkészítettem, és nagyon finomra sikeredett. Köszönöm a receptet! :-)
Bartha Szilvia 7 évvel ezelőtt
Megcsináltam és isteni finom lett. Viszont nekem is rengeteg töltelék megmaradt. (amúgy a töltelék nyersen is mennyei...)
magocska 7 évvel ezelőtt
Hát akkor válaszolok a saját kérdésemre :) 16-nál biztosan több. Nekem 16 db-ra volt elég a tészta, de így nagyon sok diós töltelék megmaradt. Úgyhogy legalább 20 db-bal számoljon, aki csinálja.
magocska 7 évvel ezelőtt
Hány kosárka készül ennyi alapanyagból? Már régebben is sütöttem ilyet, de akkor is gondjaim voltak azzal, hogy hány felé osszam szét a tésztát.
Láng Erika 10 évvel ezelőtt
Nekem ez a kedvenc sütim!Imádom! Dió helyett szoktam mákot is beletenni,de a diós az igazi!!

Hasonló Receptek

Magazin