Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Datolyás almatorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg puha vaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • fél teáskanál cukor
  • 1 csipet só
  • fél csomag intsant élesztő
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg savanykás alma
  • 8 szem aszalt datolya
  • 2 dkg szeletelt mandula
  • 2 teáskanál cukor
  • A joghurtos krémhez:
  • 1,5 dl joghurt
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a feldarabolt vajat, a tejet, a cukrot, a sót és az élesztőport összekeverjük. A tésztát hólyagosra dolgozzuk, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

    A tésztát vékonyra nyújtjuk, és liszttel behintett gyümölcstorta formába nyomkodjuk. Felül 3 cm magas peremet képezünk. Az almát keskeny szeletekre vágjuk, a datolyát csíkokra szeljük, a tésztára halmozzuk. Rászórjuk a cukrot és a szeletelt mandulát.

    A joghurtot, a tojást, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük, a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin