Elkészítés: Az élesztőt 1 deci tejjel és 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Összedolgozzuk a 7 tojássárgával, 2 deci tejjel és egy csipet sóval. A tésztát meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
Egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a megkelt tésztát. A vajat a dióval és a porcukorral alaposan összedolgozzuk, hozzáadjuk a 4 tojásfehérjéből vert kemény habot. Ezt a masszát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk, majd azt óvatosan feltekerjük, és kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A tekercseket vajazott tepsire helyezzük, és 180 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre