Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált húsos legényfogó palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma (nagyobb)
  • 0,5 kg darált hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • sűrített paradicsom
  • 12 db palacsinta
  • 0,5 kg vegyes zöldség
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2-3 db főtt tojás (elhagyható)

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük és sűrített paradicsommal összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel, de ügyeljünk arra, hogy a végén ne maradjon sok leve.
    2. A darálthússal megtöltjük az alaprecept szerint elkészített és kisütött palacsintákat. Mindegyiket rézsútosan 3 részre vágjuk és egy közepes, kiolajozott tepsibe rakjuk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.
    3. A zöldséget kevés sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt, a borsot és a szerecsendiót. Tejszín és krémsajt helyett reszelt sajtot is olvaszthatunk bele egy kevés tejjel. A sajtmártásos zöldséggel leöntjük a palacsintákat, és reszelt sajttal megszórjuk. 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd.

    CUKKINIS MINIPALACSINTA >>> 

Megjegyzés

A kislányomnak minimális zöldséggel szoktam készíteni, neki még a tetejére egy kis tejfölt + főtt tojást teszek.

Gitta111
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin