Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta alaprecept

45 perc
egyszerű
olcsó
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tálba szitáljuk a lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, a közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, majd ráöntjük a tej 1/3-át. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes. Végül hozzáöntjük a megmaradt tejet, és az egészet simára keverjük.
  2. Egy 16-18 cm-es serpenyőt felforrósítunk. Egy kevés olajjal megkenjük, majd beleadagolunk egy keveset a tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon az egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy lapáttal megfordítjuk, a másik oldalát is aranyszínűre sütjük, majd forró tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát  is.

    Zseniális sós palacsintareceptek >>>

    Édes palcsintareceptek >> 

    9 ÉDES SZÓSZ VAGY KRÉM, AMIVEL MEGTÖLTHETED A PALACSINTÁD >>> 

    MÉG TÖBB PALACSINTA >>> 

Tálalás előtt néhány nappal is elkészíthetjük a palacsintát, ha kisütés után sütőpapírt teszünk a darabok közé és folpakba csomagoljuk. A hűtőben 3-4 napig tárolható, a mélyhűtőben pedig 3 hónapig is eláll. Utóbbi esetben fogyasztás előtt néhány órával becsomagolva felengedjük, és egy kevés olajjal kikent serpenyőben egyenként átforrósítjuk a palacsintákat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss