Daragaluska nagymamám módjára

default user icon
12 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

    Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, negyed órát pihentetjük, és az alig pöszörgő levesbe szaggatjuk. Szebb lesz, ha villával csináljuk: tetejét megcsíkozzuk és villával tesszük a levesbe.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Varga Erika 3 évvel ezelőtt
A dupla adaggal próbálkoztam. Volt ami egyben maradt. Mit rontottam el?
Vágó Tímea 3 évvel ezelőtt
Régóta sütök, főzök, de ez most nem sikerült! Nem értem miért esett egybőlszét, mindent úgy csináltam, ahogy le van írva!? Van vmi ötlet???
dorcis 5 évvel ezelőtt
Ez valami hihetetlenül jó recept! :) A gyerekek imádják a daragaluskát, de soha nem sikerült, eddig:) Egyből csinálhattam egy következő adagot is. Én felvertem a tojásfehérjét és 2 ek. olajat is tettem bele + egy kis vegeta és petrezselyem. Teáskanállal szagattam bele és egyforma puha klassz kis gombócok lettek. Köszönet a receptért!
kajdi laszlone 5 évvel ezelőtt
Én ma elkészittem a daragaluskát és nagyon finom lett köszi a receptet
5 évvel ezelőtt
csatlakozom maranna hozzászólóhoz, úgy a legjobb és nem tudod elrontani
Nyíri Zsu 5 évvel ezelőtt
Háát... én ma megpróbáltam megcsinálni dupla adagból... de semmi nem lett belőle... :( szét főve úszkált a leves tetején... :(
Kelemen Kata 7 évvel ezelőtt
Imádtam ezt a változatot, villámgyorsan megvan, sokkal egyszerűbb, mint amikor a fehérjét habbá kell verni és nekem így is habkönnyű lett! Köszönöm!
Molnár Gitta 11 évvel ezelőtt
Nekem már a dédim így készítette. Nálunk is szereti a család.
Pipicz Sándorné 11 évvel ezelőtt
7 csapott evőkanál dara, 1/2 dl olaj, egy tojás, kevés ételízesítő (delikát, vegeta, stb.) Azonnal mehet a levesbe, én kiskanállal szaggatom, nagyon puha, omlós, ízletes.
Lengyel Judit 11 évvel ezelőtt
Sziasztok! Ha a tojásokat szétvélasztjátok és a fehérjét habbá veritek, úgy keveritek bele a masszába alegvégén, lágy könnyű és nagyon jó puha lesz. (Én így tanultam anyukámtól.):)

Hasonló Receptek

Magazin