Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csörögefánk a Skanzenből

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből a sütőporral és a tojásokkal, valamint a tejföllel tésztát gyúrunk, és kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. Derelyevágóval vagy késsel rombusz formákat vágunk, közepüket behasítjuk. Ezen a lyukon keresztül a rombusz egyik sarkát kifordítjuk. (Bátran meghúzkodhatjuk a tésztát.)

Forró olajban vagy zsírban kisütjük, lekvárral, porcukorral tálaljuk.

Megjegyzés

Alig győztük sütni a csörögét farsangfarka hétvégéjén, annyira ízlett a látogatóknak. Minden család magával is vitte a kinyomtatott receptet, hogy otthon is megsüsse ezt az egyszerű, olcsó, de nagyon finom, aranybarnára sült, illatos fánkot.

Recept és fotó: Skanzen - Skanzen

Ezek is érdekelhetnek

Friss