Keress receptre vagy hozzávalóra

Csomboros töltött káposzta

Hozzávalók

  • 60 dkg bekevert kolbászhús vagy darált dagadó
  • 15 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 1 tk csombor
  • 2 db babérlevél
  • 1 tkl köménymag
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 1 kg vecsési apró savanyú káposzta
  • 12 db savanyú szárma (savanyított káposztalevél)
  • 20 dkg gyulai kolbász

Elkészítés

    1. A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst, jól összedolgozzuk, félretesszük.
    2. Amaradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, rászórjuk a pirospaprikát - vigyázzunk, nehogy megégjen -, gyorsan felengedjük 3 dl vízzel, rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt húsos szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt.
    3. A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal. A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt aprókáposztával befedjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk.
    4. Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb. 3 óra. Ha szükséges, utánízesítjük.

     

Megjegyzés

A csombor varázslatos ízvilágot kölcsönöz a káposztának!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin