Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés babtorta

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg szárazbab (nagy szemű fehér vagy tarka)
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 egész tojás
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • ízlés szerint cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A tetejére:
  • 3 dl tej
  • 2 csomag tejszínhabpor

Elkészítés

Elkészítés: Előző este leforrázzuk a babot, amikor ráncos lesz, szemenként lehúzzuk a héját és feltesszük főni. Ha megpuhult, lecsorgatjuk a levét, és összetörjük.

Másnap a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a babot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fél citrom reszelt héját és levét, a lereszelt csokoládét, a zsemlemorzsát és végül a tojásfehérjék keményre vert habját.

Ezután kiknet, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és közepes lángon megsütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

A krém hozzávalóit habosra keverjük és megtöltjük vele a lapokat úgy, hogy maradjon krém a torta bevonására is. A tetejét a tejből és tejszínhab porból felvert tejszínnel díszítjük.

Megjegyzés

A receptet özv.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek